România a debutat cu un egal la Europeanul din Serbia

Naţioanala lui Gheorghe Tadici nu a mai învins reprezentativa Rusiei de la Campionatul European din 1996, din Norvegia, iar marţia seara, la Europeanul din Serbia a fost la câteva secunde a obţine un succes istoric în faţa „tancului” rusesc.
Cu zălăuanca Talida Tolnai într-o formă extraordinară, având un procentaj incredibil de peste 60 la sută, naţionala ţării noastre a condus Rusia aproape pe toată durata partidei, având avans chiar şi de şase goluri, dar finalul a fost dramatic, iar rezultatul a fost 21 – 21. O primă repriză foarte bună făcută de handbalistele României, care au avut cingi goluri avans la pauză, 12 – 7. Repriza a doua nu a mai fost la fel de reuşită pentru echipa ţării noastre, oricât a încercat Tadici să le remonteze pe fete, iar Rusia ne-a taxat pe final, egalându-ne cu 30 de secunde înainte de final.
Un rezultat dezamăgitor dacă privim evoluţia scorului, dar unul care ţine România în cărţi pentru calificarea în faza următoare. Urmează miercuri seara partida cu reprezentativa Islandei, care a pierdut la zece goluri, 16 – 26 în faţa Muntenegrului.
Tadici a introdus-o în meciul cu Rusia şi pe Crina Pintea, pivotul echipei HC Zalău.

Leave a Comment